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Making healthy&sustainable food choices: the easy option for consumers
25 set 2015, 10:00 - 25 set 2015, 17:00“Making healthy and sustainable food choices: the easy option for consumers” is the title of the conference organised by Altroconsumo and Beuc at the Milan Expo, on 25 September 2015.
The conference, which is open to the public, will be structured around three panel debates followed by Q&A sessions. Academics, policy makers, industry and civil society experts will discuss how to encourage healthy and sustainable food production and consumption and how to help consumers make informed food choices.
High level speakers, including Professor Tim Lang (UCL), Professor Alberto Alemanno (HEC/NYU) and Dr. Roberto Bertollini - Chief Scientist and WHO Representative to the EU, will be among the panellists. The event will be moderated by the EU affairs journalist, Dave Keating.
In the afternoon the finalists of the contest Healthy & sustanaible food consumers communication are going to present their projects and the attendees will vote the best communication campaigns.
The event is open to the public and will be live-streamed.
To follow the discussion on social, use #foodchoices.
Alimentazione sana e sostenibile, spreco alimentare e corretta informazione ai consumatori. Questi i temi al centro dell’evento organizzato da Altroconsumo e Beuc nell’ambito di Expo 2015: quaranta associazioni europee di consumatori si confronteranno con esperti del settore, politici e accademici.
Obesità, denutrizione e spreco di cibo sono problemi che coinvolgono la popolazione mondiale, per risolverli occorre che ciascuno intervenga sui modelli di comportamento individuali, facendo scelte alimentari sane e sostenibili.
Un sistema alimentare sostenibile garantisce cibo per tutti e riduce lo spreco delle risorse naturali.
Tre i panel di discussione. Per seguire gli interventi dei relatori:
Dave Keating moderatore, @DaveKeating
Luisa Crisigiovanni Altroconsumo, @lcrisigiovanni
Maurizio Martina ministro dell'Agricoltura, @maumartina
Marco Zullo europarlamentare, @MarcoZulloEP
Leslie Amoroso FAO, @FAOnews *
Sabrina De Camillis ministero della Salute, @SCamillis
Tim Lang Università di Londra, @ProfTimLang
Paulo Gouveia COPA-COGECA, @COPACOGECA *
Tim Gumbel DG Salute e Sic. Alimentare Commissione Europea @Food_EU *
Monique Goyens Beuc, @moniquegoyens - @beuc *
Alberto Alemanno Università di Parigi e NY, @alemannoEU
Dirk Jacobs Food Drink Europe, @DirkJacobsEU
Roberto Bertollini OMS, @BertolliniR
Amanda Long Consumers International, @Consumers_Int *
Stephan Loerke World Federation of Advertisers, @Stephan_Lo
Beatrice Lorenzin ministro della Salute, @bealorenzin
Örjan Brinkman BEUC, @beuc *
* Organisation‘s twitter account
Nel pomeriggio i finalisti del concorso Healthy & sustanaible food consumers communication presenteranno i propri progetti di comunicazione e l'assemblea dei presenti voterà il migliore.
L'evento è aperto al pubblico e sarà trasmesso in streaming.
L’hashtag per seguire e partecipare sui social #foodchoices.